Λογοθεραπεία Σε Παιδιά

Στάδια Ανάπτυξης Λόγου και Ομιλίας

Το παιδί ξεδιπλώνει τις γλωσσικές ικανότητες του με το χρόνο. Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα έχει το δικό του ρυθμό. Τα στάδια ανάπτυξης που περιγράφονται, βασίζονται στο μέσο όρο. Μην ανησυχείτε εάν το μωρό σας αποκλίνει από αυτόν το μέσο όρο.

image
image

Λογοθεραπεία
Κατ' οίκον

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηριζεται από έλλειψη χρόνου και υψηλών απαιτήσεων τον αναγκών μας σε συνδυασμό με την ανάγκη επικοινωνίας, αμεσότητας και πάνω απ΄όλα ανθρωπιάς.
  • Με τις συνεδρίες κατ΄οίκον έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το καλύτερο περιβάλλον για τον πάσχοντα με την ανάγκη για πρόοδο, βάζοντας υψηλά τον πήχη, για το καλύτερό δυνατό αποτέλεσμα..
  • Οι συνεδρίες λογοθεραπείας κατ΄οίκον δημιουργούν ένα φιλικό ζεστό περιβάλλον ανάμεσα στον θεραπευτή, τον πάσχοντα και τους κοντινούς του ανθρώπους, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να εξελιχθεί η θεραπεία ομαλά και με επιτυχία.
  • Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον ανάμεσα στα παιχνίδια του και τους δικούς του ανθρώπους, βοηθώντας έτσι στην καλύτερη οριοθέτηση και προσαρμογή στο πρόγραμμα θεραπειών.
  • Η σωστή υπεύθυνη συνεργασία του θεραπευτή με το φιλικό και ζεστό περιβάλλον που δημιουργείτε μας βοηθά στην επίτευξη του σκοπού μας.
image

Μαθησιακές Δυσκολίες

Οι μαθησιακές δυσκολίες εντοπίζονται στα παιδιά που παρουσιάζουν μειωμένη σχολική απόδοση σε σχέση με τις νοητικές τους ικανότητες. Καθώς οι μαθησιακές δυσκολίες σχετίζονται άμεσα με τις απαιτήσεις του σχολείου, εκδηλώνονται συνήθως ως αδυναμία του παιδιού να ανταποκριθεί επαρκώς σε δραστηριότητες γραφής, ορθογραφίας, ανάγνωσης, μαθηματικών συλλογισμών αλλά και στις καθημερινές συναλλαγές ακρόασης – ομιλίας στην τάξη.

Δυσκολίες λόγου και ομιλίας

Είναι οι δυσκολίες στην παραγωγή και την κατανόηση του προφορικού λόγου. Αφορούν την άρθρωση, την έκφραση και την κατανόηση του λόγου

Δυσκολίες γραπτού λόγου

Είναι οι δυσκολίες στην αποκωδικοποίηση του γραπτού λόγου, στην ορθογραφία και γενικότερα δυσκολίες στην παραγωγή γραπτού λόγου

Δυσκολίες μαθηματικής σκέψης

Είναι οι δυσκολίες στην αναγνώριση αριθμών και μαθηματικών συμβόλων, στην εκμάθηση της προπαίδειας, στην κατανόηση αφηρημένων μαθηματικών εννοιών και στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Ωράριο Εξυπηρέτησης

Δευτέρα – Κυριακή 
Κατοπιν επικοινωνίας για 
κατ' οίκον ραντεβού

Διεύθυνση Έδρας

Πλατεία Φανερωμένης
Ν. Αρτάκη

Στοιχεία Επικοινωνίας

693 90 49 003
vagelis.gougoulakis@yahoo.com

Για Οποιαδήποτε Απορία, Ερώτηση ή Για Να Κλείσετε Ραντεβού Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Logo Footer 1

Προσπαθούμε να παρέχουμε ένα σύνολο διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Αντιμετοπίζοντας το κάθε περιστατικό ως μοναδικό.

© 2021 Λογοθεραπεία Χαλκίδα. All Rights Reserved. 

Κατασκευή & Υποστήριξη Creative Agency