Άρθρα

Λογοθεραπεία Κατ' οίκον ή σε κέντρο?

Λογοθεραπεία Κατ' οίκον ή σε κέντρο?

Η εποχή που διανύουμε χαρακτηριζεται από έλλειψη χρόνου και υψηλών απαιτήσεων τον αναγκών μας σε συνδυασμό με την ανάγκη επικοινωνίας, αμεσότητας και πάνω απ΄όλα ανθρωπιάς.

Με τις συνεδρίες κατ΄οίκον έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε το καλύτερο περιβάλλον για τον πάσχοντα με την ανάγκη για πρόοδο, βάζοντας υψηλά τον πήχη, για το καλύτερό δυνατό αποτέλεσμα.. Οι συνεδρίες λογοθεραπείας κατ΄οίκον δημιουργούν ένα φιλικό ζεστό περιβάλλον ανάμεσα στον θεραπευτή, τον πάσχοντα και τους κοντινούς του ανθρώπους, επιτυγχάνοντας την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, έτσι ώστε να εξελιχθεί η θεραπεία ομαλά και με επιτυχία.

Το σημαντικότερο είναι ότι το παιδί βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον ανάμεσα στα παιχνίδια του και τους δικούς του ανθρώπους, βοηθώντας έτσι στην καλύτερη οριοθέτηση και προσαρμογή στο πρόγραμμα θεραπειών. Η σωστή υπεύθυνη συνεργασία του θεραπευτή με το φιλικό και ζεστό περιβάλλον που δημιουργείτε μας βοηθά στην επίτευξη του σκοπού μας.

Η λογοθεραπεια κατ οικον δεν υστερεί σε τίποτα σε υπηρεσίες απο ένα κέντρο αποκατάστασης αντιθέτως πολλές φορές έχει παρατηρηθεί οτι η αποκατάσταση του ασθενή γίνεται με γοργοτερους ρυθμούς απο εκείνες του κεντρου για αυτό και όταν μιλάμε για συνεδρίες κατ οίκον ειναι στην αφρόκρεμα θεραπειών με άμεσα αποτέλεσμα. Φυσικά δεν υστερεί συνεργασίας άλλων επιστημών ψυχολόγου ή φυσιοθεραπευτή και όλα αυτά χωρίς κόπο έρχονται στο σπίτι σας.

Τι είναι η Λογοθεραπεία Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές λόγου, φωνής ομιλίας και μάσησης – κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες, όποια κι αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική.

Η Λογοθεραπεια αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου των βαρήκοων.

Η λογοθεραπεία έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει αποκλίσεις σε αυτούς του τομείς (σύμφωνα με παγκόσμιες κλίμακες μέτρησης δεξιοτήτων) από τη βρεφική έως τη γεροντική ηλικία. Λογοπεδικός-Λογοθεραπευτής Λογοπεδικός-Λογοθεραπευτής είναι ο Επιστήμονας – Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών λόγου, ομιλίας, μάσησης, κατάπωσης και μάθησης, όποια και αν είναι η αιτία: Νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της λεκτικής και εξωλεκτικής επικοινωνίας-ομιλία,λόγος,γραφή,σύμβολα- και την καθαρότητα της ομιλίας και της φωνής.

Οι διαταραχές που εμπίπτουν στο πεδίο δράσης του Λογοπεδικού είναι αυτές που έχουν σχέση με την ομιλία και τον λόγο, δύο από τις πλέoν πολύπλοκες και εξελισσόμενες πλευρές της εγκεφαλικής λειτουργίας ,καθώς επίσης και με την ακουστική ,την οπτική,τη μνήμη, την γνωστική-συμπεριλαμβανομένης και της μάθησης-την προφορική,την μυ’ι’κή ,την αναπνευστική,την φωνητική λειτουργία και την κατάποση.

Logo Footer 1

Προσπαθούμε να παρέχουμε ένα σύνολο διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Αντιμετοπίζοντας το κάθε περιστατικό ως μοναδικό.

Newsletter

Κάντε εδώ την εγγραφή σας!

© 2021 Λογοθεραπεία Χαλκίδα. All Rights Reserved. 

Κατασκευή & Υποστήριξη Creative Agency